Galacommissie

De gala voorstellingen van de Bosduvelkes vormen sinds 1970 een van de jaarlijkse hoogtepunten in het carnavalsseizoen. Na de oprichting van CV. De Bosduvelkes in 1967 werd het eerste gala georganiseerd in 1970.  Gedurende een avond werd er voor de zittende graaf een gala opgevoerd, verzorgd door artiesten die van buiten De Lutte kwamen. Henny Swennenhuis was naast initiatiefnemer en organisator van het eerste gala, ook de presentator. Na het eerste jaar werd hij bijgestaan door een aantal enthousiaste Luttenaren en ontstond het idee om Luttenaren te benaderen voor een optreden op de gala: Veur De Lutt, deur De Lutt.

Hoe anders zijn nu de gala’s? Nog steeds louter Lutter artiesten en medewerkers. Inmiddels zijn dat er meer dan 100, die zich vrijwillig inzetten om niet 1 voorstelling maar 4 voorstellingen te geven, verdeeld over 2 weekenden. Sinds 2011 is er het galamatinee op de zondagmiddag. Inmiddels razend populair, de laatste jaren is de zondag als eerste uitverkocht.  Vier keer de zaal uitverkocht en dat al jaren lang.

De gala’s worden georganiseerd onder de bezielende leiding van de galacommissie. Het organiseren  van de gala ‘s is een enorme klus en de galacommissie maakt hierbij dankbaar gebruik van de hulp van een aantal commissies:

  • de Gala+Commissie, waarin Charles Haarman, Peter Benneker, Paul Wiefferink, Jose Bossink en Rick van Langen zitten. Zij staan de commissie bij met raad en daad.
  • Technische commissie voor opbouw podium, licht en geluid en inrichten van de zaal.
  • P&P commissie voor het maken van het galaatje en andere publiciteitsactiviteiten t.b.v. de gala
  • Dennis Nijhuis van De Vereeniging die zijn zaal en ruimtes beschikbaar stelt voor de artiesten om te oefenen.

De galacommissie benadert artiesten voor deelname aan het gala, adviseert en begeleidt hen. Daarnaast zorgt de galacommissie voor de aankleding van de zaal, decorstukken, regelt de presentator, assistentes, toneelmeesters, kapsters, schminkdames, licht en geluid in de zaal, aansturing van medewerkers van de gala, kortom: alles wat er bij een gala komt kijken.

De huidige galacommissie bestaat uit Ingrid Volker, Jetske Morsink, Ties Hampsink, Bert Oude Egbrink en Paul Kamphuis.

galabosduvelkes@hotmail.com