Graaf Norbert en adjudant Paul

“Dit joar doaw’t aans, wie doot vrij kort”

Norbert Vrijkorte (zomer)graaf van De Bosdûvelkes

 De Lutte – In perfecte zomerse sferen werd afgelopen donderdagavond op het vergrote terras van residentie De Vereeniging in De Lutte Norbert Vrijkorte gepresenteerd als 54ste graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Als zijn adjudant koos hij zijn kameraad Paul Kamphuis. Beiden hebben een vrij kort seizoen voor de boeg. Immers wordt op de 11e van de 11e de jubileumgraaf van de 55 jarige Bosdûvelkes gepresenteeerd. De lijfspreuk van de kersverse hoogheden: “Dit joar doaw’t aans, wie doot vrij kort”.  

Beloning voor veel inzet

Beide hoogheden hebben in het verleden jarenlang een bestuursfunctie vervuld bij de carnavalsvereniging. Graaf Norbert I was een harde werker als algemeen bestuurslid terwijl adjudant Paul jarenlang de penningmeester was van de club. Terwijl de adjudant verschillende keren als gala-artiest op trad was de graaf de technische man van de club op de achtergrond. Samen met zijn vrouw Marlou bestierde de graaf jarenlang restaurant de Twentsche Taveerne en genoot daardoor regionale bekendheid. Ook adjudant Paul is geen onbekende in de regio. Samen met zijn vrouw Karin bestierde hij jarenlang de groente- en fruitwinkel in het centrum van De Lutte. Graaf Norbert werkt nu bij de firma Kip in Oldenzaal en adjudant Paul is momenteel inkoper op de Alsmeerder bloemenveiling voor een bloemgroothandel in Enschede. Daarnaast is de nieuwe graaf een verwent jager en was de adjudant in het verleden druk met het amateurtoneel. Hun gezamenlijke hobby is het skiën met de hele familie.

Familie

Graaf Norbert (57) en zijn vrouw Marlou hebben samen drie dochters, en dan komt de kearls vanzölf aldus de graaf. De familie Vrijkorte woont aan de Spechtstraat alwaar Marlou nu ‘Kleintje Twentsche Taveerne’, hapjes en buffetten, bestierd. Adjudant Paul (56) woont met zijn vrouw Karin aan de IJsvogelstraat in De Lutte en zij hebben drie zonen.

Oververmoeid van lange regeren

De Technische Commissie van de Bosdûvelkes hadden een prachtige afvoeract voor gravin Miriam en graaf Dirk bedacht. Daar gravin Miriam in het dagelijkse leven huisarts is werd bedacht om beiden kort (medisch) te onderzoeken waarbij de diagnose ‘oververmoeid’ werd vastgesteld. Beiden werden in een IC ziekenhuisbed afgevoerd. Doordat de nieuwe graaf in de zomer op moest komen waren de leden van de Technische Commissie in de war. Zij presenteerden, althans dat dachten ze, de 54ste hoogheid uit het zelfde bed. Het bleek anders. De nieuwe graaf werd op een solex het terras opgereden.

(Zomer)Residentie-opening

Op vrijdag 3 september geven graaf Norbert en adjudant Paul met hun familie na de residentie-opening iedereen de gelegenheid nader kennis te maken met hun. Dat doen zij in de direkte nabijheid van de residentie De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Vrienden, buren, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens deze gelegenheid met een aansluitende feestavond. Op het programma staat o.a. de sleuteloverdracht. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hofkapel Dûvels Geweld en drive-in Starlight Licht & Geluid. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Proclamatie Graaf Norbert en adjudant Paul

Wie, Graaf van ’t carnaval 2021, Graaf Norbert , Met toostemming van ’t bestuur van de Bosduvelkes, op anroad’n van oonze wieze leu.

Graaf van De Lutte, hoofd service fitter bie de firma Kip.

Jager in hart en nieren, heerser van de spechtstraat en bezorger van kleintje Taveerne

Met zienen adjudant Paul,

Loat oe wett’, dat:

Ten eerste;

Ondanks negateeve advies van Rutte

Viert wej zomercarnaval in De Lutte!

 

Ten tweede;

In deze proclamatie een weetje

Diss’n Graaf laat wel eens een scheetje!

 

Ten derde;

Jullie hadd’n oons in kottè boks verwacht

Mer doar hebt wej anders auwer dacht!

 

Ten vierde;

Graaf Norbert is knetter drök met de jacht

En dat kom’p donders mooi oet, want hej hef met ziene jacht karsjotten mooi ’n buuten residentie pacht!

 

Ten viefde;

Ons’n Adjudant is door de bloom’n vroog uit de veer’n

Mer dit weekend is hij van gin podium te weer’n!

 

Ten zesde;

Wie bint veur de veurzitter zien 1e hoogheed’n span

Wej goat bekieken of hij dit wà kan!

Ten zevende;

Disse hoogheed’n viert noe feest

Zodat ze kom’nd weenter de berg of sjeest!

 

Ten achtste;

Noa 28 joar is de grote vrèt keet mooi west

Noe dow met Kleintje Taveerne ons best!

 

Ten negende;

Disse hoogheed’n hebt de volledige vagginatie à hàd

Noe vier’t ze zomercarnaval, ök al kom ie in’t blote gat!

 

Ten tiende;

Noa joar’n in de functie às bestuursleed’n

Mögt wej noe disse titels bekleed’n!

 

Ten elfde;

Wie bint met disse proclamatie wà kloar

Want wie telt of noar 55 joar!

 

 

En dan besloet wie met ooz’n sprök;

Dit joar doaw’t aans,Wie doot vrij kort!

 

Gegew’n in De Lutt, ’n  tweet’n  van de herwstmoand 2021

Graaf Norbert                                                      Adjudant Paul
Norbert Vrijkorte                                                 Paul Kamphuis

Foto’s zomerhoogheden