’t Dûvelke 2024

Vol trots presenteren wij u hier ons carnavalsmagazine ’t Dûvelke! Het magazine staat dit jaar volledig in het thema van de Bosdûvelkes “Jungle”.

De eerste Dûvelke’s zijn zoals dat hoort door de P&P commissie uitgereikt aan alle hoogheden. De leden van de P&P commissie moesten in hun zoektocht naar het mooi gedrukte Dûvelke dwars door de jungle, waarbij ze uiteindelijk een metalen capsule vonden waarin zich de eerste Dûvelke’s bevonden. Het oog van meesterlasser, graaf Erwin, viel bij het bezichtigen van de capsule meteen op het fraaie laswerk waarmee de capsule in elkaar was gezet: “onmiskenbaar vakwerk.” Het enige gereedschap dat de P&P commissie leden hadden gevonden was een draadloze slijptol en een laskap. Er zat voor graaf Erwin dus niets anders op dan het prachtige laswerk teniet te doen om bij de Dûvelke’s te komen. Onder toeziend oog van adjudant Dennis, jeugdgravin Noor en jeugdgraaf Teun begon graaf Erwin aan de klus. Pas nadat de capsule ver genoeg geopend was kon jeugdgraaf Teun het eerste exemplaar tevoorschijn halen.

Het Dûvelke zal op ieder adres in De Lutte in de brievenbus vallen, maar is hieronder ook digitaal te vinden, dus laat u verrassen en lees het magazine hier onder! Of download hem.