De Lutte – Op vrijdag 9 december wordt tijdens het jeugdgala van De Bosdûvelkes afscheid genomen van jeugdgravin Maud (Bulter) en jeugdgraaf Robbin (Visser) en hun Raad van Elf. Ze kijken terug op een fantastische periode en wensen nu al hun opvolgers veel plezier.

De Jeugdcommissie van De Bosdûvelkes tekent elk jaar voor de organisatie van de zeer populaire jeugdgala. Dit jaar is een belangrijk tipje van de (spannende) sluier opgelicht over wie de nieuwe jeugdhoogheden worden. De Jeugdcommissie gaat namelijk tijdens het gala 2 Pokémons vangen, deze twee weten meer over de nieuwe jeugdgraaf en –gravin. De presentatie van de nieuwe hoogheden is ongetwijfeld hét hoogtepunt van de jeugdgala, maar de optredens van Jong Nederland, Dûvels Geweld en Ash and Misty  zijn meer dan welkom. Vooral de leiding van Jong Nederland weet de bijna 300 jongeren elk jaar weer te verrassen met een actuele act.

De avond wordt gehouden in café/zalencentrum De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, de zaal is al om 18.30 uur open. De entree bedraagt 3 euro, waarvoor de jeugd een frisdrank en een zakje chips ontvangen.

Zondag 11 december wordt de (jeugd)residentie geopend door de nieuwe jeugdgravin en –graaf. Alle vriendjes, vriendinnetjes, team- en klasgenoten worden uitgenodigd voor de aansluitende Instuif ter ere van de nieuwe hoogheden.