De Lutte – Tijdens de jaarlijkse jeugdgala van CV De Bosdûvelkes zijn jeugdgravin Renee (Zengerink) en jeugdgraaf Chris (Grote Beverborg) als nieuwe hoogheden gepresenteerd tijdens de jeugdgala van CV De Bosdûvelkes. De nieuwe jeugdhoogheden zijn allebei 12 jaar en leerling van het Twents Carmel College (locatie Lyceumstraat) in Oldenzaal.

 

Bijna 150 kinderen (7 tot 14 jaar) uit De Lutte genoten volop van de galavoorstelling. Het waren dit keer de populaire Pokémons die de nieuwe jeugdhoogheden welkom heetten in residentie De Vereeniging. Naast het populaire proppen, waren er onder andere de flamingo’s en een act met de trappelzakboogie. Traditiegetrouw voerde ook de leiding van Jong Nederland een doldwaze act op. Ook hofkapel Dûvels Geweld ontbrak niet in het afwisselende programma dat de jeugdcommissie had samengesteld.

Jeugdgravin Renee en jeugdgraaf Chris hebben ook een eigen lijflied geschreven. Hiermee gaan ze, daarbij ondersteund door de eigen Jeugdraad van elf (met 14 leden), deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder de Twentse Jeugdprinsen Verkiezing. En natuurlijk rijden ze mee in de optochten van De Lutte (op Rosenmontag) en dinsdags in Losser. Daarnaast zullen ze samen met graaf Ralf en adjudant Wouter aanwezig zijn bij diverse evenementen die op de carnavalskalender staan.

A.s. zondag 11 december zijn jeugdgravin Renee en jeugdgraaf Chris ook aanwezig bij de instuif van graaf Ralf en adjudant Wouter die tussen 13.00 en 18.00 uur open huis houden in De Vereeniging. Op het programma staan o.a. de sleuteloverdracht en een nadere kennismaking met de nieuwe (jeugd-) hoogheden van De Bosdûvelkes. Buren, vrienden, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom.