De Lutte – Bennie Oude Egbrink kreeg zaterdagavond de veertigste Orde van Verdienste uitgereikt. Een vrijwilliger in hart en nieren, waar je altijd een beroep op kunt doen, aldus de voorzitter van de carnavalsvereniging. Er zijn heel veel mensen in ons dorp die belangeloos bijdragen aan de leefbaarheid van De Lutte. Met de Orde van Verdienste onderstrepen we het belang daarvan en uiten onze waardering.

“Deze man is al heel wat jaren actief binnen de Lutter dorpsgemeenschap. Hij bekleedde tal van bestuursfuncties in het verenigingsleven waarvan meerdere keren als voorzitter. En nog steeds. Hoewel hij niet graag op de voorgrond treedt, is hij altijd zichtbaar. Verantwoordelijk en kritisch in positieve zin. Ondanks zijn lengte heeft hij oog voor kleine dingen en kan daar zelf zichtbaar van genieten”, zo begon Mike Oude Hampsink, voorzitter van De Bosdûvelkes zijn inleiding. Pas toen de praeses aan de opsomming begon, drong het langzaam tot de verraste Bennie door dat de eer hem dit jaar te beurt zou vallen.

Begin jaren 80 was hij 4 jaar lang voorzitter van motorclub MAC De Lutte. Hij was 16 jaar leiding bij Jong Nederland en van 1990 tot 1994 was hij voorzitter. Hij was medeverantwoordelijk voor de organisatie van het landelijke districtstoernooi. Toen hij 25 jaar lid was van Jong Nederland kreeg hij de speld van verdienste. Van 2003 tot 2005 was hij bestuurder van Erve Boerrigter. Daarna heeft hij nog tot twee jaar geleden het jaarlijkse ouderenreisje voor de ouderen uit De Lutte georganiseerd.

Van midden jaren 90 tot 2005 was hij lid van de werkgroep Hellehondsdagen. En sinds 2003 zit hij in het bestuur van stichting Anubis Sedens die de rechten van onze Hellehond beheert. Sinds 2015 is hij voorzitter van Loopgroep De Lutte en o.a. druk met onze Dorpsloop, Snertloop en Heurnetocht. Naast voorgaande functies was hij o.a. coach bij dames 2 en verschillende jeugdteams van Volleybalvereniging Lutheria. Bij SV De Lutte draaide hij kantinediensten. En voor De Bosdûvelkes zelf is hij al jarenlang wagenbegeleider tijdens de optochten in Losser en Oldenzaal.

De naam van Bennie werd bekend gemaakt tijdens de laatste van vier galavoorstellingen in De Lutte. Voorzitter Mike Oude Hampsink van CV De Bosdûvelkes benadrukte het belang van vrijwilligers voor de gemeenschap. “Dan denk ik niet alleen aan de mensen aan wie ik deze onderscheiding jaarlijks uit mag reiken, maar bijvoorbeeld ook aan de meer dan 100 vrijwilligers die deze gala’s in ons dorp mogelijk maken. Een mooier moment dan vanavond kan ik me dan ook niet voorstellen.”

De Orde van Verdienste wordt al sinds 1978 uitgereikt door De Bosdûvelkes. De erkenning valt een persoon, groep personen of vereniging ten deel die zich gedurende langere tijd geheel belangeloos inzet voor de samenleving van De Lutte.