Vader en zoon zetten de toon

Graaf Dre en adjudant Pim nieuwe hoogheden Bosdûvelkes

De Lutte – In zalencentrum De Vereeniging is Andre Loohuis (54) zaterdagavond tevoorschijn gekomen als nieuwe graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos zijn zoon Pim (33) als adjudant om hem in het nieuwe carnavalsseizoen te begeleiden. Hun lijfspreuk luidt: ‘Met vader en zoon, zet wie de toon’.

Het traditionele Gravenbal, zoals De Bosdûvelkes het noemen, is in de regio en onder bevriende carnavalsverenigingen een gewilde feestavond. De Technische Commissie staat traditioneel garant voor spectaculaire acts waarbij het afvoeren van de oud-graaf de opmaat is voor het spannendste moment van de avond. Dit jaar haakte de TC in op het thema van de vereniging ‘Terug in de kindertijd’ met een moderne versie van de Fabeltjeskrant. Na het nodige gekonkel van mijnheer Uil, juffrouw Ooievaar en de gebroeders Bever, kwam graaf Dre als 49ste hoogheid van CV De Bosdûvelkes uit het gebroed tevoorschijn.

Andre Loohuis staat bij velen beter bekend als DJ Magic Dre. Sinds zijn jonge jaren al een muzikale gangmaker bij bijvoorbeeld de Jumbo en ’t Siepelke in Oldenzaal. Maar ook in De Lutte waar hij al 15 jaar woont, een bekende verschijning. In het dagelijks leven is hij verkoper bij Eijsink Afrekensystemen. Kassa Dre, wordt hij ook wel genoemd. Maar ook adjudant Pimmus (zoals Dre zijn zoon zelf noemt) werkt als consultant voor dezelfde werkgever. Dat roept de vraag op wie nu bij wie afrekent. Of dat ze gezamenlijk opplussen tot een geweldig carnavalsseizoen als hoogheid Dre en adjudant Pim van CV De Bosdûvelkes.

Op zondag 13 december houden de heren met hun dames tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Buren, vrienden, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes. Op het programma staan o.a. de sleuteloverdracht en een nadere kennismaking met de nieuwe hoogheden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hofkapel Dûvels Geweld en drive-in Starlight Licht & Geluid. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.