Afgelopen zondag was voor het hoogheden trio van De Bosdûvelkes een drukke dag. Graaf Daan en zijn adjudanten Frank en Rick konden ongeveer 100 leden welkom heten bij het traditionele ontbijt. Na het ontbijt werd al snel, onder begeleiding van de muzikale klanken van de hofkapel Dûvels Geweld, de Dorpstraat op gezocht om dé Residentie te openen.

Uit handen van uitbater Dennis Nijhuis, inmiddels opgenomen in de Graven Garde, mocht Graaf Daan I de symbolische sleutel van café/zalencentrum De Vereeniging in ontvangst nemen. Symbolisch omdat hij namelijk, deel uitmakende van het team De Vereeniging, al beschikt over de echte sleutel. Caféhouder Dennis Nijhuis: “Als ik al iemand de sleutel van mijn gebouw kan toevertrouwen dan is dat Graaf Daan wel. Niemand weet zo goed de weg in dit zalencentrum als deze hoogheid. Als klein jongetje was hij hier al bezig stoelen te schuiven”. Nieuw bij de opening van de residentie was dat de jeugdhoogheden Kyra en Dirk ook een naambord aan De Vereeniging mochten onthullen. De activiteiten van de Jeugdcommissie van De Bosdûvelkes zijn voor het eerst parallel met de ‘volwassen’ activiteiten.

Na de residentie opening mochten de hoogheden vele vrienden, collega’s, sportvrienden, familie en bevriende carnavalsverenigingen welkom heten op de o zo bekende Instuif. Bij uitzondering en op verzoek van Graaf Daan was de presentatie in handen van de oud-Graaf Dennis, jawel de beheerder van De Vereeniging. Drive-inn show Starlight zorgde voor de super feestelijke aaneenschakeling van de serieuze en carnavaleske momenten tijdens deze drukke receptie. De geschenken liepen uit een van ingrediënten voor stampot wortelen, bakleverworst, honderden eieren tot een heus ‘oetbloas weekend’ van de ouders van de hoogheden en hun dames. “Dit is zo mooi, dat er zoveel mensen op deze Instuif zijn afgekomen. Dit motiveert ons enorm. Ook zijn we trots dat wij kunnen beschikken over zo’n fantastische residentie en danken uitbater Dennis voor zijn vertrouwen”, zo zei tot besluit de kersverse Graaf Daan. Tijdens de instuif werd afscheid genomen van vier leden van de Raad van Elf: Luuk en Bart Visschedijk, Tim Nijhuis en Nico Damink, respectievelijk, 11 jaar, 6 en 4 jaar lid. In hun opvolging is al voorzien.