In zalencentrum De Vereeniging is Daan Senger (25) zaterdagavond tevoorschijn gekomen als nieuwe graaf van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Hij koos niet één maar twee adjudanten om hem door het carnavalsgedruis te begeleiden: Rick Notkamp (25) en Frank Olde Theussink (24). Hun lijfspreuk luidt: Met twee in ’t greun en één in de energie, geet ’t er dizzen carnaval onwies bie. Voor de drie vrienden uit de Raad van Elf van CV De Bosdûvelkes, was het niet eenvoudig de aanwezigen in de zaal tot op de laatste minuut om de tuin te leiden.

Des te groter was de ontlading toen ze zich eindelijk als de nieuwe hoogheden voor 2014/2015 mochten presenteren aan het publiek en hun eigen achterban. Graaf Daan houdt van warm Graaf Daan (25 jaar) woont samen met Iris Horsthuis boven de Lutterse pizzeria aan de Dorpstraat. In het dagelijks leven werkt hij als buitendienstverkoper bij Pluimers Isolatie in Rijssen. Zijn werkgever is Europees marktleider op het gebied van o.a. vloer-, muur- en dakisolatie. De graaf weet als geen ander hoe je energie moet besparen en zit er graag warmpjes bij. In zijn vrije tijd voetbalt hij in het 2e elftal van SV De Lutte en maakt deel uit van de organisatie Stichting Open Air Keet’n Zwart. Vijftien jaar na dato treedt Daan als 48e graaf van De Bosdûvelkes in de voetsporen van zijn vader Jos Senger. Die was in 2001 de 33e graaf en ging toen het bosduvelkvolk ook al met twee adjudanten aan zijn zijde voor.

Adjudanten Rick en Frank hebben groene vingers

Adjudant Rick woont samen met Janine Heerink aan de Zandhuizerweg in De Lutte. Deze musketier bestiert daar ook samen met zijn ouders boomkwekerij Notkamp. Ze kweken buxussen en taxussen in velerlei soorten en maten voor de groothandel. De derde musketier is Frank die een relatie heeft met Inge Rikkink uit Ootmarsum. Net als zijn medeadjudant zit ook hij in het ‘greun’ en wel als medewerker van Bergsma Hoveniers uit Losser. Verder is hij samen met de andere twee musketiers wekelijks te vinden op de keetavond bij Barhok BV, lid van de Raad van Elf en houdt hij er een handeltje in brandhout op na. Voor wie deze hoogheden nog niet kent Op zondag 14 december houden de heren tussen 13.00 en 18.00 uur open huis in De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte. Buren, vrienden, bekenden, inwoners van De Lutte en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom tijdens de traditionele instuif van De Bosdûvelkes. Op het programma staan o.a. de sleuteloverdracht en een nadere kennismaking met de nieuwe hoogheden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door hofkapel Dûvels Geweld en drive-in Starlight Licht & Geluid. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.