De Lutte – Zondag 27 december a.s. openen de carnavalsverenigingen De Tuffelkeerlkes en De Bosdûvelkes uit De Lutte de deuren van hun ‘ateliers’. Achter de enorme roldeuren wordt voorwaar aan prachtige praalwagens gebouwd. Al enkele maanden zijn leden van beide verenigingen avonden aan het werk voor het beste resultaat.

De jubilerende Tuffelkeerlkes bestaan volgend jaar 44 jaar. Een veelvoud van het zotten getal 11. Dat betekent extra aandacht voor alle activiteiten en verrassende acties tijdens dit (korte) carnavalsseizoen. Het zeer toepasselijke thema voor de wagenbouw is voor de jubilerende club: ‘Wij vieren feest’. De Bosdûvelkes hebben als thema: ‘De Bosdûvelkes gaan terug in de kindertijd’. Beide verenigingen nodigen van harte alle inwoners van De Lutte en omstreken uit om de reeds tot stand gekomen creaties te bezichtigen. Ervaren wagenbouwers geven tekst en uitleg bij de praalwagens en onderdelen daarvan. Nu al een lust voor het oog en onder het genot van een hapje en drankje wordt een aangename middag. Bevriende carnavalsverenigingen komen op bezoek en de beide hofkapellen, Dûvels Geweld en Ok dat Nog zorgen voor de vrolijke noot.

Open dag carnavalsloods ‘Boavelshook’ op zondag 27 december a.s. vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur aan het Pastoor Rudingpad in De Lutte.