De carnavalsverenigingen van De Lutte, De Tuffelkeerlkes en De Bosdûvelkes zetten zondag 25 januari de deuren wagenwijd open voor de inwoners van De Lutte en alle belangstellenden uit de regio. Op die zondag kunnen alle mensen vanaf 14.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen in de carnavalsloodsen aan het Pastoor Rudingpad in De Lutte.

Onder het genot van een drankje en een hapje zijn de vorderingen van de bouw van de praalwagens te aanschouwen. Op een uniek initiatief van De Bosdûvelkes komen elke vrijdag de kinderen van de beide groepen acht van de basisschool hun crea-uren (handenarbeid) doorbrengen in de carnavalsloodsen. Het mes snijdt aan twee kanten, zegt bestuurslid Louis Volker van De Bosdûvelkes. “De kinderen komen zo in een vroeg stadium in aanraking met de wagenbouw van de carnavalsverenigingen. Ze mogen knippen, plakken en schilderen. Deze hulp is voor de wagenbouwers meer dan welkom. De volgens het rooster vaststaande creatieve uren van de school worden zo perfect ingevuld”, aldus Louis Volker. Niet alleen de jeugd had er schik in, ook de leerkrachten vonden het fantastisch werk.

De thema’s luidden voor De Bosdûvelkes ‘Op de Camping’ en voor De Tuffelkeerlkes ‘Down Under in Australië’. Een prachtig moment om de kunstige creaties van beide verenigingen te aanschouwen.