De P&P Kemissie van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes werd verrast door de vele vragen en reacties op het ‘late’ verschijnen van ’t Dûvelke, het carnavalsmagazine van de grootste carnavalsvereniging uit de gemeente Losser. Woensdagavond was het dan zover, Graaf Daan I, zijn adjudanten Frank en Rick en de voorzitter van De Bosdûvelkes ontvingen het eerste exemplaar van ’t Dûvelke 2015.

De prachtige kleurenuitgave werd aangeboden door de voorzitter van de P&P Kemissie, Chantal Koop, op een groene locatie. Zoals bekend zijn de beide adjudanten van de hoogheid werkzaam in het ‘groen’. Adjudant Rick bestierd, samen met zijn ouders, de boomkwekerij Notkamp in De Lutte en adjudant Frank werkt bij Bergsma Hoveniers uit Losser. Tussen de buxussen en taxussen name de hoogheden en het bestuur het eerste exemplaar gretig in ontvangst. Namens het bestuur dankte voorzitter Mike Oude Hampsink de P&P Kemissie voor het vele werk. “Het is een prachtige uitgave geworden. En te meer ben ik ontzettend tevreden over de kleurrijke presentaties van onze adverteerders. Zij maken, door te adverteren, heel veel mogelijk voor onze club”, aldus Oude Hampsink. Graaf Daan sloot zich in zijn dankwoordje aan bij de voorzitter. “Wij hebben er met ons drieën, en onze dames, enorm naar uitgekeken. Vooral de fotoshoot bij Jan Krul Caravans heeft onze aandacht. Met dit fantastische carnavalsorgaan kunnen we met recht ambassadeurs zijn voor alle Bosdûvelkes en Luttenaren”, zo besloot Zijne Doorluchtige Hoogheid.

Jos Senger legt uit waarom het Dûvelke in januari verschijnt. “Al die jaren gingen wij ervan uit dat de inwoners het Dûvelke wilden verslinden in de kerstvakantie. Dat was dan misschien ook wel zo. Maar de informatie in het Dûvelke was tegen de tijd dat het echte carnaval begon bij de meesten alweer vervlogen en het Dûvelke al bij het oudpapier. Nu hebben de mensen kort voor het carnavalshoogtepunt de informatie bij de hand. Daarnaast hebben wij nu de kans gegrepen om de presentatie van de Jeugdgravin en Jeugdgraaf ook ‘mee te nemen’. Het is zó mooi voor de jeugdhoogheden en jeugdraad van Elf om ook in het Dûvelke de nodige pagina’s te krijgen”, aldus Jos Senger.