De kop d’r nich mear bie

Door de weersverwachtingen spande het er om. Münster werd er voor afgelast. Maar in goed overleg met de gemeente Losser kon de Rosenmontagoptocht in De Lutte gewoon doorgaan. Vanwege de stormverwachting mochten de wagens alleen niet hoger dan 4 meter zijn. Tot grote opluchting van de deelnemers die uren en uren werk in hun creaties gestopt hadden. En uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Het plezier op straat was er ook beslist niet minder om.

Traditioneel wordt de optocht in De Lutte aangevoerd door kinderen. Met hun eigen eigen gemaakte optochtwagentjes, versierde fietsen en skelters vormden ze ook nu een vrolijke en bonte voorhoede van de grote groepen en praalwagens. Liefst 15 kindergroepen hadden zich aangemeld en hebben de wind manmoedig getrotseerd om het publiek op te warmen. Vooral politieagenten, het leger en knuffels spraken tot de verbeelding.

Bij de loopgroepen speelde vooral het thema ‘miss’ een belangrijke rol. Van misslu(k)t tot miss Linda en dat was waarschijnlijk toeval want aan de hoogheden van de Tuffelkeerlkes of Bosdûvelkes kon het niet liggen. Overigens kwam schoonheid van het menselijk lichaam vaker als thema voor. Met ‘Carnaval niks an’ sleepte de wielerclub daarmee de derde prijs voor de grote groepen in de wacht.

En hoewel de koppen er af moesten bij de grote wagens vanwege de wind, kwam er uit de afgelasting in Münster toch iets moois voort. Er kwamen extra praalwagens uit Losser en ook de Gaffel Oaskes gaven de acte de presence.  Al met al was het een drukte van belang in De Lutte. En daarmee ontstond een mooie optocht die bijna stuikte in lengte. Daarna was het vrij spel voor de wind: die stuwde bezoekers van kroeg naar café en van tent naar de V.

Uitslagen grote wagens 1. Wij 44 feest (Tuffelkeerlkes), 2. Met ooievaar en teddybeer doot wie onze kindertied nog ’n keer(Bosdûvelkes), 3. Wij zijn aan de racerij (Hoalthakkers). Groepen: 1. A 44 joar miss (Moniek Bulter), 2. Misslu(k)t  (Carolien Alberink), 3. Carnaval niks an (Wielerclub Harry Lemmink).  Kinderen: 1. Alle kinderen tellen mee, maak geen plastic soep van de zee (groep 6a), 2. Geen grappen, wij worden de volgende Max Verstappen (Formule 1 boys), 3. Sixpack (groep 7b Jet Wigger).

P1050078P1050141 P1050116 P1050082 P1050043