De Lutte – De carnavalsgids ’t Dûvelke van De Bosdûvelkes werd afgelopen woensdag aangeboden aan de hoogheden, graaf Dré en zijn adjudant Pimmus. Een dag later kon de trotse graaf het informatieve orgaan aanbieden aan de, carnavalminnend, eerste burger van de gemeente Losser.

De presentatie van ’t Dûvelke vond plaats in de residentie van De Bosdûvelkes, café/zalencentrum De Vereeniging in De Lutte. De graaf en adjudant toverden ’t Dûvelke te voorschijn, hoe kan het ook anders, uit een oude kassa. Beiden werken bij Eijsink, verkopers van kassa’s. De P&P Kemissie van de carnavalsvereniging belichtte bij monde van haar voorzitter, Chantal Koop, de totstandkoming van het carnavalsorgaan. Zij roemde in haar speech de fantastische samenwerking met de aanwezige René Molendijk van Zmoel creative media verantwoordelijk voor de opmaak en Antoin Soetman van drukkerij Verhaag BV. Zij noemde de verschijning van ’t Dûvelke perfect op tijd. Naast, dat veel informatie en foto’s van de jeugdhoogheden ‘meegenomen’ kon worden, wakkert de inhoud, zo’n veertien dagen voor dat het feest losbarst, het carnavalsvirus aan. Na een eerste blik in het fraaie boekwerkje door de hoogheden en het bestuur deelde Mike Oude Hampsink, voorzitter van De Bosdûvelkes mede: “Wij zijn als bestuur bijzonder trots op onze P&P Kemissie, die naast de totstandkoming van ’t Dûvelke ook verantwoordelijk is voor alle fotografie in de carnavalsperiode, de vele persberichten en de zeer actuele vermeldingen op social media. Ik ben blij dat wij alle inwoners van De Lutte en de adverteerders zo’n fantastische uitgave kunnen presenteren. Een oprecht dankwoord is hier zeker voor alle adverteerders, die heel veel mogelijk maken voor onze vereniging, op zijn plaats”, aldus een zeer tevreden Oude Hampsink.

Een dag later ontving burgemeester Sijbom van de gemeente Losser ’t Dûvelke uit handen van graaf Dré. Ook hij was ingenomen met het feit dat zoveel vrijwilligers zoveel moois tot stand brengen.