Onder fantastische (weers)omstandigheden vierden de inwoners van De Lutte samen met veel bezoekers uit de regio hun Rosenmontag. Hoogtepunt van alle activiteiten was de zeer kleurrijke optocht, georganiseerd door carnavalsvereniging De Bosdûvelkes. Maar liefst 26 startnummers werden door de optochtcommissie uitgereikt.

Niet alleen de bezoekers kwamen uit de regio, maar ook deelnemers, met grote wagens verschenen in de straten van het Hellehonddorp. Het geheel zorgde voor een heel kleurrijk lint door het dorp. Langs de route enkele honderden mensen. Opvallend was ook de steeds meer versierde straten in De Lutte. Langs nagenoeg de hele route waren de huizen door de bewoners versierd. Voorzitter van De Bosdûvelkes, Mike Oude Hampsink, was bij de afsluiting van het feest een zeer tevreden man: “Het paste allemaal, de vrolijke stemming van deelnemers en publiek, maar ook de feesten in de plaatselijke cafés en in de grote tent. De optocht is een van de vele evenementen waar we in De Lutte trots op kunnen zijn. En dat alles onder schitterende weersomstandigheden”.

De jury van de optocht werd voor de laatste keer voorgezeten door Hennie Swennenhuis. Al vanaf het begin, in de jaren zeventig, was hij bij de beoordeling van de prachtige creaties in De Lutte. Hij hoopt dat het aantal loopgroepen en kleine wagens in aantal stijgt: “Deze kleine ludieke uitingen zijn de jus van een carnavalsoptocht”, aldus de eerste Graaf van De Lutte.

De prijzen werden in De Lutte als volgt verdeeld: Loopgroepen: 1. Rock en Roll van de Wielerclub De Lutte, 2. Geen gemier, wie goat as klavertje vier van Kaant van ’t Zaand uit Beuningen, 3. Kinderen de uitvinders, Bas Oude Elferink De Lutte, 4. Genoeg ellende, feest met Disneybende van de basisschool Veldzijde uit Losser, 5. Bij de politie van Sanne Knippers uit De Lutte.