Eigenlijk is het aanbieden van de carnavalswagens aan de hoogheden dé aftrap van het carnavalsweekend in De Lutte. Hoewel dit een ‘club’ aangelegenheid is, zijn dit wel de bekendste, voor iedereen waarneembare, carnavalsprestaties van De Bosdûvelkes en De Tuffelkeerlkes. Immers verschijnen de praalwagens in de optochten van Losser op zaterdag 14 februari, in Oldenzaal op zondag 15 februari en op Rosenmontag 16 februari in De Lutte.

Donderdag 12-02
Maar naast en om de optochten zijn er zoveel meer feesten voor de zotten georganiseerd. Donderdag middag 12 februari vanaf 16.00 uur wordt bij de residentie van De Tuffelkeerlkes het seniorencarnaval gehouden. Alle mensen vanaf 60 jaar mogen dit feest bezoeken. Er wordt opgetreden, er is muziek en tot slot een koffietafel.

Vrijdag 13-02
Vrijdagmiddag is de kleine, maar o zo aantrekkelijke optocht van de Plechelmusschool. De kleintjes vertrekken om 13.45 uur in de Boerrigterstraat om via de Beatrixstraat en de Dorpstraat weer op het schoolplein te eindigen. Zij hopen op veel publiek langs de route. Vrijdagavond 13 februari gaat in De Vereeniging, het dak eraf met De Bosdûvelkes. Zij hebben DJ Jerome gestrikt voor een avondvullend programma dat start om 21.00 uur.

Zaterdag 14-02
Zaterdagmiddag gaat het carnavalminnend volk van De Lutte in colonne naar Losser voor de optocht. Zaterdagavond 14 februari is in de grote zaal van Bosdûvelkesresidentie ruimte voor ‘Bent zonder Vent’. Deze zes (mooie dames) zeer temperamentvolle muzikale tijgers hebben een enorme drive om muziek te maken. De drummer, de gitaristes, basgitariste en twee zangeressen repeteren wekelijks en krijgen een geweldige kick van een lekker optreden. Aanvang 20.30 uur.

Zondag 15-02
Het hoogtepunt voor de wagenbouwers is ongetwijfeld het aan de start verschijnen van de grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Wat zullen ze trots zijn om hun huzarenwerk aan het grote publiek te mogen tonen. Na afloop van deze optocht is er bij café/zalencentrum De Vereeniging een gezellige nazit. De Tuffelkeerlkes vieren s’avonds bij feesttempel Jossie een feest waarbij alle carnavalsverenigingen voorbij komen. De muziek wordt deze avond verzorgt door Starlight.

Rosenmontag 16-02
Maandag is het Rosenmontag en is het carnaval in de regio voor een deel in De Lutte geconcentreerd. Vanaf 14.00 uur zijn de straten vrijgemaakt voor de optocht. Na de optocht hebben alle cafés de deuren geopend en is op het kerkplein een grote tent geplaatst. In De Vereeniging en in de tent verzorgt drive-inn Starlight de show en de muziek.

Dinsdag 17-02
Dinsdagavond is het slotbal in beide residenties. De Tuffelkeerlkes verbranden hun tuffelkorf en De Bosdûvelkes hun Dûvel. Op woensdagavond is om 18.00 uur het askruisje halen tijdens de viering in de Plechelmuskerk.