De Lutte – In het al bruisende weekend van carnaval hebben ze in De Lutte een nieuwe loot aan de carnavalsstam toegevoegd. Zaterdagmiddag 6 februari wordt de Zotte Zoaterdag toegevoegd aan het mooie weekendprogramma.

Na de optocht in Losser zijn de deuren van café/zalencentrum geopend voor het naar De Lutte terugkerende publiek met hun kinderen. Vanaf 16.00 uur wordt de residentie van De Bosdûvelkes vrijgemaakt voor dit evenement. Clown Funny is speciaal voor de kinderen naar De Lutte gekomen en maakt bij haar activiteiten gebruik van de openheid van de kinderen. Maar ook Hein van de Spitfires treedt op en natuurlijk de ondersteuning van Starlight DrivInn. Uiteraard zijn de carnavalshoogheden present, de blaaskapellen en kunnen de resultaten van de optocht afgewacht worden. Een echte Lutter carnavalsmiddag, die een feestelijke dorpsmiddag moet worden.

Een mooie carnavalsontwikkeling is ook de alsmaar groeiende optocht van de kinderen van de basisschool. Verbazingwekkend wat de jonge carnavalisten in elkaar knutselen voor hun eigen optocht op vrijdagmiddag. De start is om 13.30 uur bij de Plechelmusschool.

Maar het carnavalsweekend van De Lutte begint al op donderdagmiddag 4 februari. Dan zijn vanaf 18.00 uur alle senioren (60+) van harte welkom in cafetaria Jossie voor het seniorencarnaval. Vrijdagavond 5 februari komt dj René Tulipano naar De Vereeniging. Hij is bekend van de Après Ski’s in vele bekende wintersportplaatsen in Oostenrijk. Maar ook in de zomer verzorgt hij grote shows in Spanje en Bulgarije. De avond start om 21.30 uur. Zondags, na de grote Twentse optocht in Oldenzaal, zijn alle Luttenaren uiteraard wederom welkom in De Vereeniging voor een heerlijk afterborrel, om tevens de uitslagen van Oldenzaal te volgen.

Maandag is de ‘grote’ dag van het Hellehonddorp. Dan is natuurlijk de optocht en zijn in alle cafés feesten georganiseerd. In de tent op het kerkplein treedt dj René Tulipano op. De afsluiting van Rosenmontag De Lutte is vanaf 21.30 uur bij cafetaria Jossie.